088 - 442 04 00 info@careforhuman.nl

Overgang – “Extra aandacht voor vrouwelijke zaken”

Home » Overgang – “Extra aandacht voor vrouwelijke zaken”

”Een collega vertelde me dat ze bij Care for Women was geweest voor haar overgangsklachten. Toen ze vertelde wat de klachten precies waren, was er een stuk herkenning: dat had ik ook! Zij was heel erg enthousiast en ik besloot ook een afspraak te maken.

Mijn overgangsklachten waren niet heel erg hoor. Wel behoorlijke opvliegers en ik sliep slecht. Maar het was gewoon heel prettig om het gesprek met iemand aan te gaan. Ik dacht van tevoren: ‘ook al krijg ik alleen maar te horen dat ik het moet accepteren, er is iemand die naar me luistert en me vertelt wat ik met mijn klachten aan moet.’

Naar aanleiding van het eerste consult kreeg ik de Mood. Dit zou het best passen bij mijn klachten. Mijn stemmingen wisselden namelijk ook wel een beetje en in combinatie met de opvliegers en het slechte slapen zou dit de goede oplossing voor mij kunnen zijn. Inderdaad: het hielp! Ik voelde me veel evenwichtiger en de opvliegers werden ook minder. Doordat ik rustiger was, sliep ik ook beter. Ik lag nog wel wakker soms, maar ik lag me niet meer zo op te winden dat ik nog steeds wakker was. Ook door de gesprekken met de specialiste kreeg ik een rustiger gevoel, dat ik gewoon van me af kon praten was heel fijn.

Inmiddels is het al wel ruim een jaar geleden dat ik mijn laatste menstruatie heb gehad. Ik heb het er denk ik wel opzitten. Toch vond ik bepaalde dingen wel erg lastig aan de overgang, de gewichtstoename bijvoorbeeld. Of die keer dat ik ziek was en ik niet meer wist of ik het nou warm en koud van de opvliegers had of dat het echt die griep was. Ook heb ik een periode gehad dat mijn gewrichten heel stijf en pijnlijk waren als ik opstond, opgezwollen waren ze ook. Dat is gelukkig helemaal weggetrokken maar je gaat toch wel even denken…

Tijdens de consulten krijg je ook een healthcheck, je cholesterol wordt dan bijvoorbeeld gemeten. In de overgang loop je als vrouw een groot risico op een te hoog cholesterol. Daarom vind ik het belangrijk om dat in de gaten te houden. Mijn cholesterol was inderdaad iets verhoogd. Maar ik was er op tijd bij. Ik kreeg een voedingsadvies en eet meer vis. Na 5 maanden heb ik weer een afspraak gemaakt om mijn cholesterol te laten meten en ik wil dat ook blijven doen. Het geeft me een gerust gevoel en als je er op tijd bij bent, is er heel veel aan te doen.

Ik ben oorspronkelijk eigenlijk puur uit een stukje nieuwsgierigheid naar de Care for Women specialiste gegaan. Ik wilde wel eens weten of mij dit zou bevallen. Ik heb er een hele prettige ervaring aan over gehouden. Ik wil niet zeggen dat ik ergens anders niet goed geholpen zou zijn hoor, maar bij Care for Women is er een stuk extra aandacht voor vrouwelijke zaken en voor jou als vrouw en dat heb ik als heel fijn ervaren!”

Inèze Voorneman

Maak een afspraak!

Makkelijk en snel via onze webagenda

N

Specialistische zorg

De specialiste is speciaal opgeleid in hormonale problemen. Zij weet als geen ander hoe zij jou kan helpen.

N

Laat ons je helpen

Doorlopen met klachten is vaak niet nodig. Er zijn inmiddels genoeg goede oplossingen.

N

Aandacht vóór jou

De specialiste neemt alle tijd voor je en begrijpt je als geen ander. Zij is immers zelf ook vrouw.

N

Vaak géén eigen risico

De meeste zorgverzekeraars vergoeden de consulten vanuit de aanvullende verzekering. Er is dan geen eigen risico.